Termeni și condiții

Livrare şi plată

Livrarea     

  • Livrarea Produselor se face prin curier rapid sau prin Poșta Română, în toată ţara, la adresa furnizată de Utilizator în momentul realizării comenzii. Utilizatorul trebuie să furnizeze în momentul plasării comenzii adresele de facturare şi de livrare reale şi corecte. Termenul de livrare este de 48 de ore (2 zile lucrătoare) de la data confirmarii comenzii. Societatea va face tot posibilul pentru efectuarea livrării în termen de 48 de ore (2 zile lucrătoare) de la data menţionată în paragraful anterior. Totuși, nu suntem responsabili de întârzierile de livrare ce au fost provocate de către un terț sau de o cauză imprevizibilă.
  • Produsele pot fi livrate și internațional, în orice țară. Tarifele de expeditie ale coletelor se vor comunica prin email in functie de greutate si distanta si de serviciul de expeditie ales. 

Modalităţi de plată

Plata se poate efectua numerar, în sistem ramburs. Costul final conține prețul produselor comandate cu TVA inclus plus taxele de expediere si livrare.

Termeni și condiții

Pentru folosirea în bune condiții a site-ului www.librariabonifaciu.ro (denumit în continuare ”Site-ul”), vă recomandăm citirea cu atenţie a termenilor şi condiţiilor de utilizare (denumite în continuare „Termeni şi Condiții”). Accesarea Site-ului şi folosirea aplicațiilor sale implică acceptarea acestor Termeni şi Condiții, având valoare contractuala deplină. Editura Bonifaciu îşi rezervă dreptul de a modifica acest document fără o notificare prealabilă sau ulterioară.

I. Despre noi

Mijloacele prin care ne puteți contacta sunt următoarele:

  • Prin e-mail la următoarea adresă: [email protected] – pentru întrebări referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plată şi de livrare, informații despre produse, sesizări;
  • Prin telefon la numărul: 0721 851 486

II. Despre Site şi Produse

Prin intermediul Site-ului este oferit utilizatorilor un serviciu e-Commerce prin care pot intra în posesia titlurilor Editurii Bonifaciu (denumite în cele ce urmează „Produsele”).


III. Proprietatea intelectuală

Societatea şi colaboratorii/partenerii săi sunt titularii drepturilor de proprietate intelectuală asupra conținutului Site-ului, incluzând, dar fără a se limita la articole, texte, design, fotografii, imagini, muzică, clipuri audio şi video, software, mărci, modele şi desene industriale, precum şi orice alt material având legătura cu Site-ul, serviciile, Produsele si tarifele aferente trimis sau furnizat dvs. prin e-mail sau în orice alta modalitate (denumit in continuare „Conținutul”). De aceea, este interzisă orice utilizare a Conținutului fără acordul prealabil scris din partea Societăţii şi/sau al colaboratorilor/partenerilor săi. Societatea respectă dreptul la proprietatea intelectuală al terților. Dacă ați observat că Site-ul conține informaţii care încalcă un astfel de drept, vă rugam să ne trimiteţi o înștiințare la adresa de e-mail: [email protected] sau la adresa de corespondenţă afișată la capitolul Despre noi din prezentul contract.

IV. Preţurile

Cu excepția cazurilor în care este prevăzut altfel, preţurile Produselor afișate pe Site reprezintă preţurile finale de cumpărare. Acestea pot fi modificate fără o notificare prealabilă sau ulterioară. Preturile de expediere si livrare (in functie de greutatea coletului) sunt, incepand de la:

  • 17 lei prin Poșta Română
  • 20 lei prin curier rapid, pentru destinaţíile aflate în aria de acoperire Click aici pentru a verifica destinaţiile pentru care curierul rapid nu percepe taxă suplimentară pentru distanţă.

Comenzile peste 120 lei beneficiaza de expediere si livrare gratuite.

V. Procedura de cumpărare

Pentru a cumpăra şi intra în posesia Produselor este necesară parcurgerea următoarelor etape:

  • înregistrarea/autentificarea dvs. ca Utilizator;
  • alegerea si comandarea Produselor;
  • livrarea si plata produselor.

VI. Înregistrarea ca Utilizator

Site-ul poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site).Pentru a beneficia, însă, de anumite servicii oferite de Site, precum achiziționarea produselor afişate sau verificarea situației unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistrați ca utilizator (denumit in continuare „Utilizatorul”). Înregistrarea presupune acceptarea prealabila de către dvs. a Termenilor şi Condițiilor şi a Politicii

de Confidențialitate. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori şi Societate.Întrucât prevederile Termenilor şi Condițiilor şi ale Politicii de Confidențialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeți înainte de fiecare folosire a serviciilor Site-ului. În cazul în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesați/folosiți serviciile oferite prin Site.

Folosind acest Site, sunteți responsabil cu privire la păstrarea confidenţialităţii datelor de acces în contul dvs. de Utilizator şi pentru toate operațiunile efectuate din respectivul cont.


VII. Datele personale

Înregistrarea ca Utilizator presupune completarea unui formular cu date personale, precum numele şi prenumele, adresa de e-mail, care să permită identificarea dvs.


VIII. Comanda

VIII.1. Comanda on-line

Utilizatorul care doreşte achiziționarea unui produs îl poate adăuga în coșul de cumpărături. Dacă Utilizatorul este de acord cu preţurile Produselor, anunțate pe Site, poate să introducă datele de livrare şi de facturare, urmând să fie direcționat spre o pagină ce permite confirmarea comenzii.În momentul în care dorește să

finalizeze comanda, Utilizatorul va fi direcționat spre o pagină care îi afișează toate articolele selectate, având posibilitatea de a renunța la articolele pe care nu le mai dorește sau de a adăuga specificații suplimentare.După expedierea comenzii, Utilizatorul va primi prin e-mail confirmarea preluării comenzii.

VIII.2. Comanda prin e-mail

Comanda prin e-mail se poate trimite în orice moment al zilei, la adresa [email protected] Pentru comenzile primite pe e-mail, este necesar să se specifice numele produsului. Aceste informaţii se află pe pagina de prezentare a produsului în Site şi sunt necesare pentru o identificare corectă.

IX. Plata

Plata se poate efectua numerar, în sistem ramburs

X. Livrarea

Livrarea Produselor se face prin curier rapid sau prin Posta Romana, în toată ţara, la adresa furnizată de Utilizator în momentul realizării comenzii.Utilizatorul trebuie să furnizeze în momentul plasării comenzii adresele de facturare şi de livrare reale şi corecte. Termenul de livrare este de 48 de ore (2 zile lucrătoare) de la data la care Utilizatorul primeste prin e-mail factura – în cazul plăţii în sistem ramburs, sau de la data la care Utilizatorul trimite Societăţii confirmarea plaţii facturii – în cazul plăţii prin transfer bancar/ordin de plată. Societatea va face tot posibilul pentru efectuarea livrării în termen de 48 de ore (2 zile lucrătoare) de la data menţionată în paragraful anterior. Totuși, nu suntem responsabili de întârzierile de livrare ce au fost provocate de către un terț sau de o cauză imprevizibilă.

XII. Descrierea Produselor şi politica de returnare

Societatea depune toate eforturile pentru ca descrierea pe Site a Produselor sa fie cât se poate de precisă. Cu toate acestea, nu garantează că aceasta sau alte tipuri de materiale care au legătura cu acestea sunt precise, complete sau fără erori. Dacă un produs oferit pe Site este diferit faţă de descrierea aferentă acestuia de pe Site, îl puteți returna respectând prevederile de mai jos ale politicii de returnare a produselor şi în conformitate cu legislația română în vigoare.Utilizatorul are dreptul să notifice în scris Societăţii că renunță la cumpărare, fără penalitate şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului, în conformitate cu dispozițiile Ordonanței de Urgenta nr. 34/2014. Exercitarea dreptului de retragere trebuie să fie neechivocă şi comunicată Societăţii prin scrisoare

trimisă prin poştă sau prin e-mail. În cazul retragerii, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la Utilizator, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că Utilizatorul a ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia de retragere din prezentul contract.

Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care Utilizatorul şi-a exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.Societatea poate amâna rambursarea până la data la care primeşte înapoi Produsele sau până la momentul la care i s-a furnizat dovada returnării Produselor, fiind valabilă data cea mai apropiată. Returnarea trebuie efectuată în decurs de maximum 14 zile de la data la care Societăţii i s-a comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă Produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Orice relaţie contractuală între Societate şi Utilizator încetează după 14 zile de la livrarea Produselor în cazul neexercitării dreptului de retragere sau la expirarea termenului de 14 zile de la comunicarea deciziei de retragare dacă nu sunt returnate Produsele în condiţiile menţionate anterior, respectiv la data rambursării preţului de către Societate în situaţia exercitării dreptului de retragere cu respectarea termenilor de mai sus şi a prevederilor legale aplicabile.

XIII. Recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conținut

Utilizatorii pot trimite prin e-mail sugestii, idei, întrebări, atât timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau vreun drept de proprietate intelectuală; nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau intoleranţă pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam.

XIV. Forța Majora şi răspunderea contractuală

Nici una din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, executarea parțială sau necorespunzătoare, precum şi pentru neexecutarea la termen, dacă este cauzata de un eveniment de forța majora. Forța majora este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părţilor şi inevitabil.Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părţi încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele sa poată pretinde celeilalte daune-interese. Societatea şi colaboratorii/partenerii săi nu răspund pentru niciun fel de daune, indiferent de natura acestora, ca rezultat, în timpul utilizării Site-ului şi a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, sau ca urmare a imposibilității utilizării acestora. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic al Societăţii, lipsa funcționarii conexiunii la internet şi telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele Site-ului, erorile de operare, precum şi cazurile de forță majoră stipulate de legislația română în vigoare.

XVI. Legislația aplicabilă

Serviciile oferite de Societate prin intermediul Site-ului sunt guvernate de dispozițiile legilor române aplicabile în vigoare.În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul Societăţii. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, litigiul respectiv se va supune rezolvării instanțelor judecătoreşti competente.

XVII. Modificări. Recomandări

Societatea îşi rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra preţurilor şi informațiilor despre Produsele prezente pe Site, de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vânzarea de Produse, fără o înştiinţare prealabilă. Informațiile despre Produsele prezente pe Site şi fotografiile aferente au caracter informativ şi nu reprezintă o obligație contractuală, putând exista diferențe între acestea din urmă şi produs.