Nașterea Mântuitorului – gravură originală cu acul

Nașterea Mântuitorului (CRĂCIUNUL) – gravură originală cu acul (pointe-sèche) cu semnătura artistului (passe-partout verde)

Comandă de pe Ilinca.Art

Nașterea Mântuitorului – gravură originală înseriată și semnată de autoare, artista vizuală Maria‑Ilinca ȚOȚA | format aprox. 32x30cm | tehnica pointe-sèche | © Decembrie 2020
Tratată în maniera vechilor miniaturi de pe Evangheliarele imperiale lucrate pe pergament cu foiță de aur și pigmenți (prezenta icoană preluând ansamblul armonios al unei reprezentări canonice aflată pe o Evanghelie din Bizanț de secol XI), scena Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos a fost surprinsă cu delicatețe în trăsăturile fine, măiestrit îmbinate, de pe matrița gravurii monocrome ce reușește să redea dinamica personajelor dar și participarea întregii firi uimită, surprinsă de minunata și totdeodată smerita Naștere a Făcătorului-a-toate.

Dimensiunea la finit: aprox. 320x300mm (chiuveta gravurii 135x115mm), lucrată clasic cu acul și transpusă tradițional pe hârtie special preparată, impresionată cu vopsea în ulei cu o veche și masivă presă manuală.
Înrămare profesională manuală închisă cu passepartout cașerat, sticlă de protecție și ramă vintage.
Lucrarea este semnată în original de autoare.

contact și info: tel. +40744205181 și link WhatsApp.

Generalități despre GRAVURI și detalii tehnice:
Această lucrare grafică este realizată prin tehnica gravurii „pointe-sèche” care face unic fiecare exemplar. După terminarea desenului de către artist, acesta transpune manual imaginea ”în oglindă” prin incizii zgîriate, săpate pe o matriță dintr-un material foarte dur, pe care apoi se aplică insistent culoarea, spre a ”prinde” în toate elementele incizate; iar după o curățare temeinică a excesului de vopsea, se transferă imaginea de pe matriță pe un suport de tip hârtie (adesea manuală), specială, din bumbac 100%, preumezită, printr-o puternică impresionare între cilindrii masivi, metalici, ai presei de gravare (instalație cu structura neschimbată de mai bine de cinci veacuri, când au consacrat-o marii artiști).
Rezultatul este o gravură de obicei monocromă, cu tente diferite din vopseaua transferată. Aplicarea exclusiv manuală a culorilor și folosirea repetată a matriței aduc fine diferențe de lumină, intensitate și contraste. Realizarea acestui obiect de artă îmbină armonios iscusința desenului cu materialitatea tranpunerii grafice bidimensionale și măiestria insinuării formelor prin inciziile fine ce le redau. Fiecare gravură elaborată cu ajutorul acelei matrițe este înregistrată și semnată de artist. Astfel este lucrat și exemplarul ce îl priviți acum, un unicat, o gravură pe care o dețineți doar Dumneavoastră.

Categorie: