SFANTUL MARE MUCENIC DIMITRIE, IZVORATORUL DE MIR

25,00 lei

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir s-a născut în anul 270 în Imperiul Roman. A fost guvernator al Salonicului și un mare apărător al creștinilor, care în vremea aceea erau prigoniți. Viața lui plină de înțelepciune și curaj este un model pentru tinerii de azi.

„Uimit, dar și înfuriat de curajul lui Dimitrie, împăratul Galeriu i-a spus:
— Nu m-am aşteptat la atâta nerecunoştință când te-am numit guvernator! Oare nu te-am copleșit cu cinstiri și nu ți-am arătat încredere?
— Împărate, recunosc stăpânirea dată ție de Dumnezeul meu, dar Îl cins­tesc mai mult pe El, Care e Făcătorul cerului şi al pământului și Împăratul întregii lumi.
— Cu ce e mai mare Hristosul tău decât mine, de îl numești Dumnezeu și Împărat? Oare n-a murit pe cruce ca un învins? De ce nu te supui mai bine măritului Zeus, regele cerului, sau neînfricatului Apollo? Fiindcă răspândești minciuni îţi voi da ceea ce meriţi: nu vei mai fi guvernator și vei fi chinuit ca să înțelegi puterea mea. Să vedem cum te va scăpa Dumnezeul tău de mânia mea!
Dimitrie i-a răspuns liniștit:
— Împărate, fă cu mine ceea ce vrei! Chinurile şi durerile cu care mă ameninţi îmi vor curăți sufletul și mă vor ajuta să moștenesc Împărăţia cerească şi slava veșnică împreună cu Hristos Cel răstignit.”

53 în stoc

Categorie: