DETINUTUL PROFET DE IOAN IANOLIDE

27,00 lei

Deținutul Profet, de Ioan Ianolide
Editura Bonifaciu

O ediție omagială cu o grafică de excepție, o ediție testamentară care merită cu adevărat sa o ai în biblioteca ta, pentru generația de azi și cele ce vor urma.

La 13 ani de la introducerea manuscrisului pe care Pronia lui Dumnezeu l-a scăpat de vigilența și filtrul Securității și la 40 de ani de la scrierea lui, Editura Bonifaciu tipărește a doua ediție a cărții lui Ioan Ianolide, „Deținutul profet”. În Biserică profeții nu au încetat niciodată să existe. Este Ianolide un „văzător” al timpurilor contemporane? Pare că pune pentru noi întrebările pe care noi creștinii de astăzi ni le punem, și propune răspunsuri la care oricum suntem chemați să cugetăm. S-a plinit oare pentru deținutul profet cuvântul psalmistului David: ”Cele nearătate și cele ascunse ale înțelepciunii Tale mi-ai arătat mie” (Ps. 50, 7)? De altfel, în mod surprinzător, el scrie: „Mulţi vor fi şocaţi de viziunea prezentată de mine, dar ea va fi înţeleasă în mileniul trei”.
Deținutul profet – Ioan Ianolide – a lăsat scris cu 40 de ani în urmă răspunsul creștin al generației sale de martiri, la problemele veacului ce ne-a fost dat nouă să-l trecem. Ne rămâne fiecăruia să îl înțelegem și să ni-l asumăm…

”Trăim apogeul erei tehnologice. Acum toate ţările pământului, de la cele mai înapoiate până la cele mai înaintate, sunt obsedate de tehnică, ca formulă magică a societăţii de consum. Căci visul lumii moderne, din toate regimurile politice de azi, este satisfacţia materială nelimitată ca cheie a fericirii oamenilor.
Civilizaţia modernă şi-a dezvoltat treptat propriul ei sfârşit, căci este cea mai dezechilibrată lume ce a existat cândva.
Statul care va avea monopolul armelor sofisticate, al ingineriei genetice şi al tehnicii de determinare a conştiinţelor va fi atotputernic şi va nimici omenirea.
Nimeni nu garantează libertatea oamenilor în această civilizaţie, nimeni nu poate guverna forţele tehnologice în această civilizaţie.
De aceea omenirea trăieşte pe culmile disperării.
Ioan Ianolide, 1985”

Cărți ale aceluiași autor:
„Întoarcerea la Hristos”,
”Testamentul unui nebun”.