EVERGHETINOS EDITIE BILINGVA – 3 VOLUME – MANASTIREA VATOPEDI

57,00 lei

Everghetinos, 3 volume, ediție bilingvă 2016 – Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi.

Viața Părinților de altădată și cuvintele pe care le-au lăsat ca moștenire ucenicilor constituie hrana esențială cu care creștinul dobândește putere pentru a rămâne în Hristos, prin Euharistie, a-L interioriza, prin rugăciune, și a-L urma, prin starea de jertfă. Culegerea duhovnicească Everghetinos se înscrie în acest demers al Bisericii de a oferi pâinea cea spre ființă și apa cea vie celui aflat pe cale. Cel de-al treilea volum din colecție oferă creștinului gând bun legat de slujiri, de sfintele slujbe, de rugăciune, de post, de priveghere, fără de care nu poate exista viață duhovnicească reală. Smerita cugetare arătată îndeosebi în ințelegerea izvorului nesecat de putere pe care îl primește omul prin acceptarea și chiar căutarea necinstirii, a ocării și a desconsiderarii din partea lumii constituie, de asemenea, preocuparea Părinților prezenți prin cuvintele lor in acest volum. Chiar dacă logica acestei lumi nu poate primi o asemenea abordare, faptul că mai sunt oameni care cred în înălțimea gândului smerit, în bogăția sărăciei, în slava care izvorăște din necinstire și ocara arată că mai există elemente de echilibru în lume, că nedejdea nu ne-a părăsit. – din Cuvântul înainte, al IPS Teofan, Mitropolitul Modovei si Bucovinei.

E V E R G H E T I N O S : Adunare a cuvintelor și învățăturilor celor de Dumnezeu grăite, ale purtătorilor de Dumnezeu Părinți, culeasă din toată Scriptura cea de Dumnezeu insuflată.

(Temele 1 – 25) EDIȚIE BILINGVĂ cu un text stabilit pe baza tradiției manuscrise Sfânta Mare Mănăstire Vatoped – Muntele Athos – 2016.

Everghetinos, 3 volume , ediție bilingvă 2016 – Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi.

Viața Părinților de altădată și cuvintele pe care le-au lăsat ca moștenire ucenicilor, constituie hrana esențială cu care creștinul dobândește putere pentru a rămâne în Hristos, prin Euharistie, a-L interioriza, prin rugăciune, și a-L urma, prin starea de jertfă. Culegerea duhovnicească Everghetinos se înscrie în acest demers al Bisericii de a oferi pâinea cea spre ființă și apa cea vie celui aflat pe cale. Cel de-al treilea volum din colecție oferă creștinului gând bun legat de slujiri, de sfintele slujbe, de rugăciune, de post, de priveghere, fără de care nu poate exista viață duhovnicească reală. Smerita cugetare arătată îndeosebi în ințelegerea izvorului nesecat de putere pe care îl primește omul prin acceptarea și chiar căutarea necinstirii, a ocării și a desconsiderarii din partea lumii constituie, de asemenea, preocuparea Părinților prezenți prin cuvintele lor in acest volum. Chiar dacă logica acestei lumi nu poate primi o asemenea abordare, faptul că mai sunt oameni care cred în înălțimea gândului smerit, în bogăția sărăciei, în slava care izvorăște din necinstire și ocara arată că mai există elemente de echilibru în lume, că nedejdea nu ne-a părăsit. – din Cuvântul înainte, al IPS Teofan, Mitropolitul Modovei si Bucovinei.

E V E R G H E T I N O S : Adunare a cuvintelor și învățăturilor celor de Dumnezeu grăite, ale purtătorilor de Dumnezeu Părinți, culeasă din toată Scriptura cea de Dumnezeu insuflată.

(Temele 1 – 25) EDIȚIE BILINGVĂ cu un text stabilit pe baza tradiției manuscrise Sfânta Mare Mănăstire Vatoped – Muntele Athos – 2016.

Volume

VOL. 1, VOL. 2, VOL. 3