Memorialul Închisoarea Piteşti – Alin Mureşan, Lucian Vasile

Livrarea gratuită pentru comenzile mai mari de 100 lei!

Editura:

Manuscris

An apariție:

2018

Autor:

Alin Mureșan, Lucian Vasile

Caracteristici:

Album foto-documentar, 164 pagini

35,00 lei

Albumul prezintă în paginile sale expoziția de bază a Memorialului Închisoarea Pitești, muzeul memorial aflat în clădirea fostei Închisori Pitești. Lucrarea se bazează pe cercetarea întreprinsă de Alin Mureșan și Lucian Vasile (specialiști IICCMER) timp de 3 ani pentru crearea textelor expoziției. Parcurgând traseul unui deținut politic (de la valorile care l-au însuflețit, trecând prin dura detenție din comunism și Fenomenul Pitești, până la comunismul târziu și 1989), cititorul se apleacă asupra poveștilor de viață ale celor care au trait cea mai dură formă de persecuție a regimului comunist.

 

“Nu în ultimul rând, e bine de știut că tot ceea ce vedeți – indiferent că sunteți vizitatori ai Memorialului ori simpli cititori ai albumului – este efortul unei mâini de oameni, la propriu. Amenajarea Memorialului, școlile de vară, tururile ghidate sau volumele tipărite sunt produsele a 4-5 oameni care au fost inspirați de capitatul de suferință al studenților din urmă cu 70 de ani.”

 

Alin Mureșan

Acest site foloseste cookie-uri!

Va rugam sa confirmati daca acceptati cookie-uri. Puteti, de asemenea refuza si va puteti continua navigarea fara colectarea datelor.