Urlă haita

Livrarea gratuită pentru comenzile mai mari de 100 lei!

30,00 lei 26,00 lei

Nicolae Purcărea a fost unul dintre cei mai cunoscuți supraviețuitori ai detenției politice din perioada comunistă în România, cu 13 ani de detenție. A trecut prin numeroase închisori și lagăre, suferind torturi îngrozitoare în Închisoarea de la Pitești în timpul „reeducării”. Memoriile lui sunt un urcuș de la chinuitoarea experiență a detenției spre devenirea sa ca persoană și artist, depășind cu seninătate experiențele trecute.

Volumul este deschis de un studiu introductiv semnat de Alin Mureșan și conține ilustrații de la închisorile Pitești și Jilava, fiind încheiat cu o colecție de fotografii.

„În mod curios, drumul spre Penitenciarul Craiova a mai avut un popas de câteva zile la Piteștiul pe care îl părăsise cu doar trei luni în urmă și care i-a trezit amintiri îngrozitoare, care l-au făcut să tremure la gândul că se va reîntâlni cu Eugen Țurcanu.”

Alin Mureșan

„Curaj îi trebuie și cititorului, să ducă la bun sfârșit lecturarea unei asemenea balade. Practic va fi obligat să privească în ochi, la fiecare pas, ferocitatea. Numai că cititorul are șansa să observe și miracolul că cei care au fost târâți în temnițe și-n chinuri înfiorătoare nu au fost striviți nici în moarte, nici în crucificare. Ei adeveresc că lumea fără Dumnezeu omoară, împilează, batjocorește și distruge cu furia urii oarbe și demente, fără milă și fără cruțare. Toți cei care au reușit să urce calvarul, au aflat pe culmile durerii sau în adâncul deznădejdii, un Domn al îndurării, al iubirii și al compasiunii, care a topit în apele incomensurabile ale dragostei liberatoare toată înfrângerea, transformând-o în tot atâta biruință.”

Nicolae Purcărea

Acest site foloseste cookie-uri!

Va rugam sa confirmati daca acceptati cookie-uri. Puteti, de asemenea refuza si va puteti continua navigarea fara colectarea datelor.