În gura merelui urs – povestea copiilor închişi la Târgşor

Livrarea gratuită pentru comenzile mai mari de 100 lei!

35,00 lei 33,00 lei

Prima carte ilustrată din România despre elevii închiși pe motive politice la penitenciarul Târgșor de către autoritățile comuniste. Un roman grafic pentru cei mici și cei mari deopotrivă, care prezintă povestea documentar-ficțională a 700 de copii care au fost întemnițați în România în perioada comunistă, între 1948-1950.

Povestea este inspirată din viața lui Ioan Ladea, deținut politic în mai multe perioade din timpul comunismului și pornește de la instaurarea comunismului în România.
Ajunși la Închisoarea Târgșor, din motive mai degrab absurde, elevii sunt puși în fața reeducării, un proces de obținere de informații și compromitere a lor. Copiii se împart în două grupuri: de o parte cei care au acceptat reeducarea și crezul comunist, iar de cealaltă parte, cei care au refuzat-o.
Pe parcursul poveștii, ei descoperă că nu pot ieși din închisoare decât prin solidaritate și renunțarea la conict și ură. În tot acest periplu, elevii sunt însoțiți de un personaj surprinzător și sensibil.

Acest site foloseste cookie-uri!

Va rugam sa confirmati daca acceptati cookie-uri. Puteti, de asemenea refuza si va puteti continua navigarea fara colectarea datelor.