CUVINTE DIN SF. MUNTE ATHOS – STARETUL DIONISIE – PREDANIA

32,00 lei

Cuvinte din Sfântul Munte Athos – Starețul Dionisie Ignat de la Colciu
Ucenicii Bătrânului, care editează această carte, au ales nu să scrie ei înşişi despre Părinte ci să-l lase pe acesta să ne vorbească, aşa cum a făcut-o neostenit, de-a lungul atâtor ani, cu toţi cei care căutau la chilia sa cuvânt de folos. Cititorul care se aşteaptă să găsească în paginile care urmează meşteşug retoric, argumente originale sau cuvinte ale înţelepciunii omeneşti, va fi dezamăgit.
Ca orice Bătrân autentic, Părintele Dionisie nu spune ceva nou, pe care să nu-l fi spus şi Sfinţii Părinţi. Şi nici măcar nu îl spune într’un chip „seducător” după măsură omenească. Dar cuvintele sale au mai multă
putere decât tratate întregi de teologie, pentru că sânt trăite, sânt născute din sudoarea şi lacrimile nevoinţei, lucru cu adevărat rar la oamenii de azi, fie ei mireni sau monahi. Cel care va pune la inimă cuvintele acestea şi se va strădui să le urmeze va avea numai de câştigat; va înţelege că dincolo de simplitatea lor se ascunde Calea, Adevărul şi Viaţa, Hristos Însuşi, pogorât în inima unui Bătrân frumos din Sfântul Munte.

Efrem Arhimandritul Igumenul Sfintei Mari Mănăstiri Vatopedi Sfântul Munte

16 în stoc

Categorie:

Cuvinte din Sfântul Munte Athos – Starețul Dionisie Ignat de la Colciu
Editură: Predania
ISBN: 978-606-8195-40-7
Domeniu: Religie
Categorie: Povățuiri duhovnicești
Autor: Dionisie, starețul de la Colciu
Format: 13x20cm
Pagini: 312
An Aparitie: 2022