REEDUCAREA DE LA AIUD, DE DEMOSTENE ANDRONESCU

30,00 lei

REEDUCAREA DE LA AIUD – DEMOSTENE ANDRONESCU
2018, Memorii, 376 pagini
Format: 195x140mm

“Cartea de faţa, aflata acum la a doua ediţie, este cea mai buna radiografie de pâna astazi a reeducarii de la Aiud, având dublul avantaj de a fi scrisa de un participant direct la cele relatate şi care se întâmpla sa fie şi un profesionist al istoriei.

Radiografia reeducarii de la Aiud întreprinsa aici nu este o simpla însiruire de fapte cutremuratoare si graitoare prin ele însele, pe care autorul leţa trait pe pielea lui, la care sţa întâmplat sa fie martor sau asupra carora sţa informat din relatarile altora. Memoriile sale nu sunt nicaieri descriere nuda, ci angajeaza o întreaga hermeneutica a faptelor si a secvenţelor dialogale, cu fine observaţii si analize psihologice, morale, istorice si politice.”
Razvan Codrescu

“Mişcarea de rezistenţa din România nu a fost înfrânta atunci când membrii ei au umplut temniţele, ci mult mai târziu, în 1964, când aceştia, nu din <> împilatorilor, ci datorita conjuncturii politice internaţionale, au fost puşi în <>. Pierzându-şi o <> iluzorie, mulţi au dobândit, între zidurile temniţelor şi în lanţuri, adevarata libertate, care le-a dat taria sa continue, pe alte planuri şi cu alte mijloace, lupta împotriva prigonitorilor. De data aceasta, însa, lupta lor era dusa în spirit – şi spiritul nu poate învins de forţa bruta.”
Demostene Andronescu

Stoc epuizat

Categorie: