CUMPLITE INCERCARI, DOAMNE! DE MARCEL PETRISOR

35,00 lei

CUMPLITE ÎNCERCARI, DOAMNE! DIN CASIMCA JILAVEI ÎN ZARCA AIUDULUI – MARCEL PETRIȘOR

2017, Memorii, 560 pagini
Format: 165x235mm

O ediţie noua a cunoscutului volum al lui Marcel Petrior, fost deţinut politic în perioada comunista timp de 13 ani li scriitor. Cu un studiu introductiv de Lucian Vasile, o postfaţa de Lucian D. Popescu şi ilustraţii din Fortul 13 Jilava.

„Într-o diminea a de martie a anului 1958, din duba cenuşie a MAI, pe care scria „PÂINE“, fura zvârlite la poarta Jilavei trupurile a doi inşi care pâna atunci nu se vazusera niciodata. Erau ca doi saci lega i fedeleş şi aruncaţi dintr-un vagon de marfa ajuns, cu sau fara voie, la destinaţie. De-ndata însa ce se simţira alaturi în celula de beton, cei doi încercara sa se şi cunoasca.
– Tu cine eşti?
– Marcel Petrişor. Dar tu?
– Gheorghe Calciu.”
Marcel Petrior

„Marcel Petrişor este unul dintre cei mai vii oameni pe care i-am cunoscut. E de crezut ca doisprezece ani petrecuţi în închisoare, în caz ca nu îl ucid pe om, îl pot urâţi, înfricoşa sau acri. Se poate întâmpla şi aşa. Însa, în ceea ce îl priveşte pe Marcel Petrişor, lucrurile au stat altfel. A ieşit din închisoare viu şi nevatamat sufleteşte şi trupeşte, iar ceea ce probeaza asta este mai cu seama faptul ca nu şi-a pierdut sim ul umorului”
Lucian D. Popescu

Stoc epuizat

Categorie: