CARTEA MARTURISITORILOR

40,00 lei

CARTEA MARTURISITORILOR – PENTRU O ISTORIE A ÎNVREDNICIRII ROMÂNEŞTI
2018, Biografii, 768 pagini
Format 235x165mm

“Pilde de vrednicie crestina si româneasca,încalziţi fiecare – ca sa-l parafrazez pe Iorga – de o idee careia i se închinasera întregi, n-au ezitat sa se masoare eroic cu vremurile pentru ce au crezut ei sfânt si mare. Au ajuns astfel, fiecare în felul sau, dar toţi în stralumina “Duhului Care sufla unde vrea”, constiinţele noastre mai bune (cum zicea Noica despre Eminescu), certificatul nostru de învrednicire istorica dinaintea lumii si dinaintea lui Dumnezeu. […]
Asa cum despre scriitorii realisti rusi din secolul al XIX-lea s-a putut spune ca se trag toţi din Mantaua lui Gogol, tot asa despre memorialistii români ai temniţelor comuniste din secolul XX s-ar putea spune ca se trag toţi din Pitestiul lui Dumitru Bacu (1923-1997).”
Razvan Codrescu

“Ceea ce aduce nou experienţa închisorilor din România subjugata de U.R.S.S., în domeniul crimei – ceea ce oamenii nu cred ca posibil –, este împingerea ei dincolo de limitele biologice. Trecerea ei pe alte coordonate decât cele de pâna acum. Folosita cu sânge rece si cinism, cu sadism poate neîntâlnit, ea ţinteste nu trupul, ci sufletul.”
Dumitru Bacu

3 în stoc

Categorie: