SCRISORI CATRE FILIP, SFATURI UNUI TANAR CASATORIT

30,00 lei

Scrisori catre Filip Sfaturi unui tanar casatorit de Charlie W Shedd

Extras din primul capitol – ”Preia fraiele!”

Dragul meu Filip, Acum cateva zile am vazut o placuta interesanta intr-un magazin de suveniruri din cartier. Un vanzator istet o scosese in fata cu ocazia Zilei Tatalui. Motto-ul inscriptionat pe ea spunea: ORIUNDE SE ASAZA TATAL, ACOLO ESTE CAPUL MESEI! Sper ca are sa se vanda bine, pentru ca aceasta este una dintre nevoile de baza a oricarei case. Deci, unul din primele sfaturi pe care am sa ti le dau despre cum sa te porti cu o femeie este “Preia fraiele!”.

Pentru binele casniciei tale, pentru binele viitorilor vostri copii si pentru binele tuturor, sper ca ma vei intelege cat se poate de clar. Exista zeci de moduri in care ai putea sa intelegi asta: ”Preia controlul!”, “Tu esti seful!”, “E decizia ta!”, “Tu dictezi!”; oricare dintre acestea e la fel de buna, atata timp cat esti constient ca exista o linie foarte fina intre exact cat trebuie si prea mult. Imaginea pe care ti-o sugerez nu este a unui suveran stand atotputernic pe tron, conducandu-si umilii supusi cu o mana de fier.

Este mai degraba a unui dirijor stand pe treapta sa, conducand o simfonie. Delicat, dar ferm! Bland, si totusi puternic! Cum bine stii, eu am cunoscut multe probleme conjugale din interior. Unele dintre ele de necrezut, altele chiar amuzante. Insa in unele cazuri, durerea este atat de ingrozitoare, incat te lasa fara grai. Ceea ce incerc sa-ti spun este ca femeile urasc dictatorii, tiranii si oamenii rai, insa vor respecta un lider puternic. Hai sa-ti dau trei exemple venite din partea unor femei, ca sa intelegi mai bine ce vreau sa spun.

Primul exemplu este cuvantul unei femei editor, cu o cariera plina de succes. “De dimineata pana seara”, spune ea, “iau decizii”. Am de-a face cu barbati, vorbesc cu barbati, sunt intr-o permanenta competitie cu barbati. Insa noaptea imi doresc sa fiu numai femeie. Este atat de minunat sa ai langa tine un barbat care sa-ti deschida usa, sa-ti aleaga ce vrei de mancare si, in general, sa-ti dea senzatia ca poti sa te relaxezi, sa te linistesti!”

2 în stoc

Categorie:

Scrisori catre Filip Sfaturi unui tanar casatorit de Charlie W Shedd